Bara en sida till...

Länkar. Kort Radiointervju P4 (Filmad) :      https://youtu.be/M9JuKJKozcI?si=IfQ2M08GVr0jpvg

                                                                                 Foto Sandra Frykberg

Anci Lampe.

Leg. Sjuksköterska med specialistutbildning i Pyskiatri, och jobbade inom psykiatrin i 16 år. Innan dess jobbat med både det ena och det andra, allt medan jag har skrivit bokmanus, som sedan hamnat i någon låda. Det var dags att börja ge ut dem nu. Börjar med en roman som heter Det finns gröna hästar. Uppföljaren Inte ens vilda hästar, har nyss kommit ut. Därefter planeras en eller två böcker till i samma serie.

Har haft egna hästar, som jag tränat och tävlat med. Ägnat mig mycket åt musik under mitt liv. Flöjtlärare, Körledare, ledare för en sånggrupp, Flöjtist mm mm. Uppväxt i den lilla kuststaden Trosa, strax söder om Stockholm. På den tiden var invånarna så pass få att man kände till alla. Den som har läst den här boken, blir inte förvånad av att jag alltid har haft hundar, och att minst en har varit/och är en schäfer. Det finns gröna hästar är debutromanen

En deckare är på gång... Min schäfer Dina vill också skriva en bok, säger hon. Den ska ha många bilder, så det projektet kommer att ta lång tid, och får läggas på is så länge. Har även en diffus tanke om att skriva en kokbok för Diabetes 2

Falena Förlag

Är alldeles nystartat, och kommer mestadels bara ge ut mina egna tryckta böcker. Samt producera e-böcker och ljudböcker. Det är inte uteslutet att ge ut någon annans verk, om den personen är beredd till en betydande arbetsinsats.

Falena betyder fjäril, vilket är psykiatrisjuksköterskans symbol. 

Varför eget förlag? Det beror faktiskt inte på att jag blivit refuserad (vilket jag i och för sig har blivit av två förlag tidigare. Mycket tidigare), utan på att jag inte alltid är vid så god hälsa. Ibland måste jag avbryta allt arbete med texten. För två dagar, eller två veckor, eller längre. Då kan jag inte ha en redaktör som flåsar mig i nacken. Deadlines fungerar liksom inte. I processen mot utgivning, så skickas manuset fram och tillbaka mellan författaren och förlaget. Man får tillbaka det, med uppmaning att skriva om det och det, eller ändra något annat. Med ett datum, när man måste vara klara. Detta kan upprepas många gånger.

Sedan samma sak vid korrekturläsning. Det finns ett fastställt tryckdatum, och då måste boken vara färdig för tryck. Många sitter hela nätterna de sista dygnen.

Det går tyvärr inte. Den här boken skulle komma ut i november, men sedan blev jag dålig, så då blev det i slutet av januari istället. 

Samma sak hände igen. Precis när jag skulle sätta igång att verkligen lansera boken, så satte sjukdom käppar i hjulet för mig. Då är det skönt att det bara är min alldeles egna planering som går åt.... *hostar* ... skogen. Annars skulle jag bli enormt stressad. I skrivande stund (sista mars 2023) ska jag starta upp projekt "Marknadsföring" igen. 

Värdelöst vetande 1

Jobb och uppdrag jag har haft: (i helt fel ordning)

  1. Ridlärare på Stall Givesta
  2. Diskare på Restaurang Fina Fisken
  3. Flöjtist
  4. Flöjtlärare
  5. Ledare för min flöjtensemble
  6. Bildlärare åt elever i åk 7 och 8
  7. Allt i allo på Trosa Stadshotell, mest disk och städ, men också kallskänken, haft hand om kassa, bokningar och insläpp under danskvällarna. Skrev också menyer och skyltar, och lite annat smått och gott.
  8. Ordförande för Häggenkyrkans Ungdom
  9. Vice körledare för Häggenkyrkans Kör
  10. Ledare av en sång- och musikgrupp
  11. Kyrkoskrivare i Runtuna Pastorat (nuvarande Rönö Församling) På den tiden skötte man inte bara allt som hade med de sex kyrkorna att göra, utan också folkbokföring, som innefattade nästan allt du idag vänder dig till skatteverket för. Förutom skatt och deklaration mm då förstås.
  12. Barnflicka
  13. Tränat ridelever. Många av dem små. På ponnyer, men också alla åldrar och storlekar.
  14. Skötare ( = mentalskötare)
  15. Undersköterska
  16. Tillförordnad Försteskötare
  17. Fönsterputsare
  18. Undervisat döva barn med rörelsehinder i ridning
  19. Fyller på här varefter jag kommer ihåg

Värdelöst vetande 2

Utbildningar (inte heller i rätt ordning)

  1. Vårdlinjen. Motsvarande Omvårdnadsprogrammet idag ungefär. Gymnasielinje, och när man gick ut var man färdigutbildad skötare och undersköterska
  2. Avancerad Engelska, 4:e årets Matematik och Svenska, ADB, Basic dataprogrammering, Maskinskrivning, Svensk, och Engelsk, Affärskommunikation och kanske något mer. På KOMVUX. På fyrdubbel fart.
  3. Sjuksköterskeutbildning på Mälarhögskolan, och specialistutbildning i Psykiatri.
  4. Extra högskoleutbildningar i Psykiatrisk Omvårdnad, Psykofarmalogi, och annat. Ca 40 poäng tillsammans
  5. Ungdomsledareutbilning inom Svenska Ridförbundet.
  6. Det kommer mera....


/Users/ancilampe/Desktop/Falena/google71fe24a81ffe7186.html